mandag den 20. februar 2017


Vi har faguge i denne uge. Det betyder en uge med fordybelse i håndværk og design og madkundskab. For 6. årgang. Det overordnede tema er samarbejde. I 6. klasse er nogle elever godt på vej ind i puberteten. Sådan virkelig meget. Derfor prøver vi i denne uge at finde ind til det gode samarbejde. Ind til det grundlæggende ved et fællesskab. Ind til glæden ved at være flere sammen. Samtidig med at vi fokusere på at bruge hvad vi har, og gøre det simpelt, for måske at rykke lidt ved nogle elevers forestilling om forbruget. 

Klasserne var kønsopdelte i dag. Drengene lavede bordtennisbat af genbrugsfinér savet med løvsav og decoupørsav med Michael. De havde en drengehørme dag i sløjd og i skoven. 

Det ene hold piger havde jeg i håndarbejde til en snak om pubertet og generel udvikling med alt hvad der hører til af følelser, tanker, forestillinger og ikke mindst en klarhed over hvem og hvad der sætter normen for hvordan man skal være. Interessant snak! Vi satte også gang i projekt kæmpespil, hvor der blev lavet mønstrer og påstartet fællesbroderi, men diamantsting, af ludo og kryds og bolle -spil. Spillebrikker skal filtes. De næste dage cirkulerer forskellige hold, så alle elever er med til at brodere et spil i en gruppe.

Det sidste hold piger lavede hønsekød suppe over åben ild, som vi alle i fællesskab nød til frokost.  












Ingen kommentarer:

Send en kommentar